Informació  (2 /novembre /2012)
II CICLE DE SEMINARIS SOBRE LIDERATGE FEMENÍ

Enguany porta per títol Desmarca't i està dedicat al tema de la marca personal

Proporcionar eines a empresàries, emprenedores i responsables d’entitats per desenvolupar la pròpia marca personal en l’entorn latoral. Aquest és l’objectiu de “Desmarca’t” , el segon cicle de seminaris gratuïts sobre lideratge femení organitzat per la regidoria d’Acció Social de Solsona. Es durà a terme de deu a una tots els dilluns de novembre a la sala cultural de l’Ajuntament. 

 

Una de les principals diferències entre el talent femení i el masculí és la manca de visibilitat del primer. Per gestionar la pròpia visibilitat cal un pla de marca que transmeti el talent a aquells que l’han de contractar o comprar. L’escriptora, conferenciant i experta en marca personal Neus Arqués impartirà el primer seminari, titulat “Marca la diferència” , el 5 de novembre. El 12 de novembre Helena Casas, experta en màrqueting digital i marca personal, explicarà com treure profit de les noves tecnologies per potenciar la marca personal en el terreny dels negocis. 
La marca personal i professional també es transmet a través dels espais de l’empresa i de la imatge de les persones, motiu pel qual cal ser coherents a l’hora de dissenyar els interiors i de definir el propi estil. El 19 de novembre l’arquitecta i interiorista M. Àngels Espar oferirà un seminari en què es tractaran exemples pràctics que potencien la marca de l’empresa a través d’espais coherents amb els valors que la distingeixen. Finalment, l’assessora d’imatge Andrea Vilallonga impartirà una classe sobre l’estil personal el 26 de novembre. Tindrà per objectiu percebre la importància de les formes i aprendre a potenciar la pròpia imatge i treure’n profit.
Fa quatre anys que l’Ajuntament de Solsona organitza activitats formatives adreçades a empresàries i emprenedores i, de fet, la marca personal es va començar a treballar en el primer cicle de seminaris sobre lideratge femení, l’any passat. Aleshores en la avaluació final les assistents van proposar aprofundir en aquest aspecte, tal com explica Maribel Bella, tècnica del SIAD del Solsonès. 
Eines per a emprenedores i empresàries
“Volem facilitar eines per fer emergir el talent femení en un context de crisi i que cada vegada més dones optin per a l’autoocupació per desenvolupar-se professionalment”, assenyala Maribel Bella. “Pretenem incentivar les emprenedores a perdre la por a tirar endavant els seus projectes i, alhora, facilitar nous recursos a les empresàries que ja tenen el negoci muntat”, afegeix Maria Tripiana, regidora d’Acció Social de Solsona.  D’aquí que una de les finalitats d’aquests seminaris també sigui la creació de xarxes i espais de relació entre aquest col·lectiu.     
La conjuntura econòmica actual, tal com recorda la regidora, “obliga a reinventar-se i les dones ho tenen més difícil que els homes perquè han d’invertir més esforços a demostrar els seus valors diferencials”. Per això el cicle de seminaris “Desmarca’t” s’ha plantejat amb un caràcter eminentment pràctic. L’organització també en destaca l’elevat nivell de les professores. 
Inscripcions del 19 al 31 d’octubre
Aquesta iniciativa s’emmarca en el segon Pla comarcal de polítiques de dones (2012-2015), al qual la ciutat està adherida, i té la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal del Solsonès i el Pla de barris. Tot i que l’assistència als quatre seminaris és gratuïta, requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions es gestionen des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per telèfon, al 973483234, o bé per correu electrònic, a l’adreça atenciodona@solsones.ddl.net. El termini s’obrirà  aquest divendres, dia 19, i es tancarà a final de mes.  

Tornar al llistat de Notícies

 

Anar a la web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Gestionat per:
  Amb la col.laboració de:  
 
SIAD del Solsonès - C. Dominics, 14 - 25280 Solsona | Tel. 973 48 20 03 | atenciodona@solsones.ddl.net  | Disseny web: Grafkic