Informació  (12 /novembre /2012)
NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE CINEMA AMB ULLS DE DONES

Solsona i Sant Llorenç de Morunys exhibiràn gratuïtament quatre aplaudits films

Aquesta tardor els teatres de Solsona i Sant Llorenç de Morunys acullen la tercera edició del cicle Amb ulls de dones, consistent enguany en lexhibició gratuïta de quatre aplaudides pel·lícules que tenen com a fil conductor les temàtiques de gènere i interculturalitat. Cada dijous del 15 al 29 daquest mes a les deu de la nit la cita serà al Teatre Comarcal de la capital, mentre que el divendres 30, a la mateixa hora, la projecció es farà a Sant Llorenç.

Amb ulls de dones és una campanya coorganitzada pel Consell Comarcal del Solsonès i lAjuntament de Solsona, a través del Servei dInformació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Pla de Ciutadania i Immigració, que té per objectiu sensibilitzar la població sobre les desigualtats de gènere i oferir una visió de la diversitat de realitats del col·lectiu femení. Hi col·laboren lInstitut Català de les Dones, el Departament de Benestar Social i Família, lAjuntament de Sant Llorenç de Morunys i lInstitut dEstudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

¿Y ahora adónde vamos?és la cinta que estrena el cicle el pròxim dia 15 a Solsona. Es tracta duna comèdia negra del 2011 ambientada al Líban i dirigida per Nadine Labaki (Caramel). Shi mostra el dolor que comparteix un grup de dones musulmanes i cristianes a conseqüència duna guerra cruel. Entre altres reconeixements, va ser guardonada amb el premi a la millor pel·lícula en el Festival de Cinema de Toronto.

El dia 22 el Teatre Comarcal projectarà Bailando en la oscuridad, un drama musical del 2000 qualificat per la crítica com una obra mestra del cinema dels darrers temps. Del danès Lars von Trier, protagonitzen aquest treball la cantant Björk i Catherine Deneuve. Explica la commovedora història duna immigrant txeca que viu als Estats Units i és mare soltera amenaçada per un greu problema de salut que lafecta tant a ella com al seu fill. Aquesta pel·lícula va ser premiada en diversos festivals i, entre daltres, a Canes es va endur la Palma dOr a la millor actriu i a Espanya el Goya a la millor pel·lícula europea.

Lúltim dijous del mes els solsonins i solsonines podran veure London River, un film del franco-algerià Rachid Bouchareb basat en els atemptats que va patir la capital britànica el 7 de juliol del 2005. Aquesta cinta, que es va merèixer lÓs de Plata al millor actor al Festival de Berlín, narra la història dun musulmà resident a França i una cristiana que, tot i no trobar-se en el lloc dels fets, sen veuen immediatament afectats.

Finalment, el dia 30 al Teatre Municipal de Sant Llorenç es projectarà Caos, un drama dirigit per la francesa Coline Serreau el 2001. Ja exhibit amb èxit lany passat a Solsona, aquest treball fa una crida a la situació que pateixen les dones tant a la cultura islàmica com a loccidental a partir de la història de dues noies que decideixen venjar-se dels homes que els han fet mal.

En ledició de lany passat, que va constar de dues projeccions i una conferència, van participar al cicle Amb ulls de dones un total de 180 persones. Les exhibicions cinematogràfiques solen aplegar una mitjana de cinquanta espectadors per film. 

 
Tornar al llistat de Notícies

 

Anar a la web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Anar al web
Gestionat per:
  Amb la col.laboració de:  
 
SIAD del Solsonès - C. Dominics, 14 - 25280 Solsona | Tel. 973 48 20 03 | atenciodona@solsones.ddl.net  | Disseny web: Grafkic